Датата на мача между Мейуедър-старши и Рубен Гереро ще бъде уточнена по-късно.

Двамата се уговориха да разрешат проблемите помежду си на ринга, след като наскоро имаха спречкване в Лас Вегас. Ако боят наистина се осъществи, се очаква той да стане предмет на огромен зрителски интерес.

"Това ще бъде един от най-великите боксови мачове в историята на този велик спорт. Предстои ми да се бия срещу един от най-добрите боксьори в света", изчетка бъдещия си съперник Рубен Гереро.

Гереро-старши определено е в по-лоша позиция от съперника си, тъй като никога не се е занимавал с професионален бокс. Мейуедър-старши е бил професионален боксьор, като има записани 35 мача, от които 28 победи /17 с нокаут/, 6 поражения и един мач наравно.

Синовете на двамата - Флойд Мейуедър-младши и Робърт Гереро - се срещнаха в боксов мач през май 2013 г. Боят бе 12 рунда, като за победител по точки бе обявен Мейуедър, който е считан за най-добрият боксьор в историята в категория полусредна.

През септември Мейудър взе най-високия хонорар в историята на бокса - 41,5 млн. долара, побеждавайки мексиканеца Саул Алварес - също в 12-рундов двубой и също по точки.

Мейуедър е световен шампион във версиите Световна боксова асоциация и Световен боксов съвет, информира БГНЕС.