Красимир Анев записа второ класиране в топ 20 на Световното първенство по биатлон в Антхолц (Италия).

Най-добре представящият се българин при мъжете завърши 19-и в коронната си индивидуална дисциплина 20 километра. Краси направи по една грешка на прав и легнал и завърши на 4:13.1 минути зад победителя.

Постижението на Анев му гарантира участие в предстоящия масов старт и така за първи път България ще има представител в тази дисциплина и при мъжете, и при жените.

Французинът Мартен Фуркад спечели четвъртата си световна титла в тази дисциплина, въпреки че изпусна последния 20-и изстрел, след като на 19 беше безгрешен.

Фуркад с една наказателна минута завърши с време 49:43:1 минута и никой не успя да се доближи до него в днешното състезание.

Шанс имаше основният му конкурент Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), който вървеше добре, но на последната стрелба направи втората си грешка и остана на 57 секунди зад победителя.

Бронзът е за австриеца Доминик Ландертингер, който завърши с една наказателна минута и изоставане от 1:22.1 минута.

Шестицата допълниха Йаков Фак (Словения), Бенямин Вегер (Швейцария) и Тарей Бьо (Норвегия). Единственият с безгрешна стрелба днес бе американецът Лейф Нордгрен, който остана осми.

Владимир Илиев бе втори в българския контингент със своето 54-о място, седем наказателни минути и 7:07 минути изоставане от победителя.

Антон Синапов е 69-и с шест грешки и 8:13 минути пасив, а Димитър Герджиков е 77-и с шест грешки и 9:24 минути зад победителя.