Антъни Иванов направи отличен старт на 2021 г., макар и не в официално състезание с международен характер. Българската звезда в плуването участва във вътрешните гонки на Университета "Вирджиния Тех" в САЩ, където учи и тренира от близо 2 години.

В една от гонките - на 200 ярда бътерфлай (традицията повелява дистанциите на тези състезания да са в ярдове, а не метри), Антъни победи Джоузеф Скулинг, който е олимпийски шампион на 100 м бътерфлай от олимпийските игри Рио 2016. Тогава плувецът от Сингапур сензационно би в дисциплината Майкъл Фелпс.

Сега обаче завърши втори, а българинът първи стигна финала с време от 1:43.71 мин. Това не бе най-добро постижение на Антъни в дистанцията, но се приближава до личния му рекорд от шампионата на Щатите за 2020-а.

Двамата се включиха и в нещо като реванш на 100 ярда бътерфлай, където първи стана Скулинг, а Иванов финишира втори, отстъпвайки само с 48 стотни от олимпийския шампион.

Двамата със сингапуреца се познават от известно време и нерядко тренират заедно, като наставникът на Антъни в университетския отбор - Серхио Лопес, е бил личен треньор на Скулинг преди време.

Българинът участва и на щафета, а спечели и гонката на 1000 ярда свободен стил, като там даде персонално най-доброто си време в кариерата за такава дистанция - 9:04.87 мин.

След седмица на "Вирджиния Тех" предстои друго традиционно състезание - това срещу плувците на другия местен университет във Вирджиния. Антъни ще участва и там, а след това програмата му става не по-малко натоварена със състезания през годината, като кулминацията ще е Олимпиадата в Токио. 21-годишният българин взе квота за игрите.