Антон Синапов стигна до доста престижното 19-о място в индивидуалната дисциплина на 20 км в биатлона, в първия кръг от Световната купа в Поклюка (Словения).

Биатлонистът от Чепеларе сбърка само последният от 20-те изстрела. Това е третият най-добър резултат в кариерата на Синапов, който има също едно 11-то и едно 16-то място, но в спринтовата дисциплина.

Красимир Анев добави три наказателни минути към своето време и завърши 49-ти. Владимир Илиев е 79-ти с шест грешки, а Димитър Герджиков зае 103-та позиция със същия брой пропуснати мишени.

Голямата звезда на биатлона Мартен Фуркад стартира с късен номер и контролираше надпреварата през цялото време. Олимпийският шампион от Франция повали всички мишени и записа победа номер 75 в своята кариера. Йоханес Кюн (Германия) също беше бепогрешен на рубажа и остана само на 4.2 секунди от победата. Трети остана Симон Едер (Австрия), който също нямаше никакви проблеми в стрелбата.

По-късно днес е и индивидуалният старт на 15 км при дамите, където ще участват Емилия Йорданова, Десислава Стоянова и Даниела Кадева.