Българският биатлонист Благой Тодев отправи видео послание към премиера Кирил Петков и към спортния министър Радостин Василев.

Тодев заяви, че от три месеца не е получавал заплата, а в същото време е призоваван да дари заплатата си на Украйна.

Неговите въпроси идват само ден, след като председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска подаде оставка. Олимпийската шампионка изтъкна като причина здравословни проблеми.

"С този клип искам да се обърна към министър председателя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналисти ме определиха като най-успешния биатлонист за изминалия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание към нашия спорт", започна обръщението си Благой Тодев в социалната мрежа Фейсбук.

Биатлонистът изброи всички свои успехи от изминалата капания, но уточни, че за тях е получил "0 лева от държавата" и в продължение на 3 месеца е без заплата.

"Какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие", заяви още Благой Тодев.