Дилан Грьоневеген спечели първата си етапна победа за настоящото издание на "Тур дьо Франс", след като финишира на "едни гърди" пред Калеб Юин в етап №7. Надпреварата, завършила в Шалон-сур-Саоне е най-дългата в целия маршрут за 2019-а на най-популярната обиколка в колоезденето. Грьоневеген финишира 230-те километра с минимална преднина пред Юин, а трети остана Петер Саган.

Състезателят на Team Jumbo - Visma спечели невероятен финален спринт, като преследвачите бяха толкова близо, че се наложи телевизионните повторения да потвърдят кой е победител.

В генералното класиране води Джулио Чиконе (Италия, отбор Trek-Segafredo), следват на 6 секунди от французина Жулиан Алафилип (Deceuninck-Quick Step).

Големите фаворити на букмейкърите - Герент Томас (победител миналата година) и Еган Бернал (и двамата от отбора на Ineos) са пети и шести в подреждането, като изостават на 49 и 53 секунди от лидера, съответно.

Днес "Тура" се връща хълмистата си част, за да предложи 200-километрово изпитание от Макон до Сент Етиен. Близо 4 км от трасето ще минат в изкачвания.