Норвежецът Йоханес Тингес Бьо запази преднината си от спринта и спечели преследването на 12,5 километра в чешкия зимен център Нове Место за пета победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон.

Йоханес направи общо четири грешки в стрелбата, но спечели с време 31:59.0 минути - на шест секунди пред втория Александър Логинов.

Руснакът също завърши с четири грешки и ако бе направи с една по-малко в последната стрелба, щеше да спечели състезанието. Той бе втори и в спринта ден по-рано.

Единственият, който успя да задмине Йоханес в даден етап от надпреварата, бе брат му Тарей Бьо, който остана трети с една грешка и изоставане от 23.9 секунди спрямо победителя.

Голямо е постижението и за носителя на Световната купа Мартен Фуркад, който остана четвърти. Французинът не направи нито една грешка в стрелбата, единствен в надпреварата и отчете огромен скок, стартирайки от 43-та позиция.

Красимир Анев се представи най-добре от българите, завършвайки 26-ти с четири грешки и изоставане от 3.04.1 минути.

Владимир Илиев направи девет грешки в четирите стрелби и остана 36-ти на 4.02.1 минути от победителя. Димитър Герджиков е 45-ти с пет грешки и изоставане от 4.58.1 минути.