Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо записа трета поредна победа за Световната купа по биатлон в Нове место (Чехия).

25-годишният норвежец, който по-рано през седмицата триумфира последователно в спринта и в преследването в чешкия зимен център, днес безапелационно спечели и масовия старт на 15 километра.

Световният шампион в дисциплината от всичките 20 мишени при стрелбата и финишира за 37:25.2 минути. Така той записа шестия си успех за сезона и общо 28-и в кариерата си.

Втори на 46.5 секунди завърши Кентен Фийон Мейе от Франция, който допусна общо две грешки. С перфектна стрелба на третото място се нареди Евгений Гараничев (Русия) с изоставане от 54.1 секунди.

Руснакът Александър Логинов, който остана втори зад Бьо в спринта в четвъртък и в преследването в събота, днес имаше лош ден на огневия рубеж и след цели 6 пропуска завърши едва 15-и с пасив от 2:16.2 минути зад победителя.

Надпреварата премина без българско участие.

В генералното класиране след осем състезания убедително води Йоханес Тингес Бьо с актив от 428 точки, пред Логинов с 312 точки и Симон Едер (Австрия) с 266 точки. От българите Анев е 33-и със 70 точки, Илиев е 49-и с 30 точки, Синапов заема 56-ото място с 22 точки, а Герджиков е 67-и с 4 точки.