Състезателят по колоездене на СКК "Спринт" Мирослав Минчев за пореден път бе избран за "Спортист на годината" на Община Разград, съобщава БТА.

През тази година 29-годишният колоездач, който е национален състезател и рекордьор в дисциплината 1000 метра, спечели първо място на Балканското първенство. Минчев има и два сребърни медала от Балканиадата по колоездене - в спринта и отборно. Той е и треньор в клуба, за който се състезава, а за последните 7 години печели четири пъти приза за №1 в града.

Резултатите в анкетата за 2018-а бяха обявени от назначената със заповед на кмета д-р Валентин Василев седемчленна комисия, съставена от журналисти и спортни деятели. Куриозно, в челната тройка представител на футболния шампион на България Лудогорец няма. Всъщност, това не е толкова изненадващо - на перифразирания принцип "никой не е пророк в собствения си град", само два пъти за 7 г. доминация във футбола у нас, играч на тима е бил №1 на града.

На втора позиция в класацията за тази година се нареди състезателят на шахматен клуб "Абритус" Ивайло Енчев. През 2018-а той покри норма за гросмайстор и е победител в държавното отборно първенство за класически шахмат. Енчев зае второ място в международен турнир за мъже в Германия.

Трети е състезателят по културизъм на СК "Гладиатор" Николай Пенчев. През тази година той се класира пети в категория 100 кг в турнира "Мистър Олимпия" в Лондон.

Сериозни, международни постижения, които са наклонили везните за определяне на тройката.

В десетката на най-добрите спортисти на община Разград са още: Клаудиу Кешеру (футбол), Мустафа Мозак (борба), Светослав Дяков (футбол), Февзи Аларън (колоездене), Пламена Иванова (бокс), Момчил Николов (шахмат) и Боян Бонев (стрелба с лък).

За отбор на годината комисията определи Лудогорец, а за треньор на годината беше обявен вече бившият наставник на футболния шампион Димитър Димитров.

За най-млад перспективен състезател беше избран Лъчезар Вълчев от спортен клуб по лека атлетика "Лудогорец".