Шанс за постигане на примирие между двата враждуващи лагера се появи в българските щанги. Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов съобщи, че двамата президенти на федерацията - Неделчо Колев и Ариф Маджид, са седнали на масата за преговори.

Двете страни са в юридически конфликт и докато той продължава, най-добрите ни състезатели обявиха бойкот заради неполучени заплати и заплашиха да не се състезават повече за България.

"Целта на двамата президенти е спортът да върви напред. Не знам подробности за диалога. Нещата обаче вървят на добре. Големи хора са, интелигентни, мисля, че ще излезем от тоя батак", коментира Иванов.

Той допълни, че националите също са се срещнали с Неделчо Колев, за да се разреши въпроса със забавените заплати.

"Имам уверението, че ситуацията се развива положително. Ще има и заплати, и стипендии в най-скоро време. Досега всичко се правеше на инат, но и двамата са стигнали до извода, че така не може да се продължава. Най-вероятно ще се стигне до обединение.

Избраният на последното общо събрание Маджид все още не е вписан като президент заради поредица от съдебни ходове от страна на Колев.

Допълнително напрежение породи и забавянето на възнагражденията, заради което четирима от петимата европейски шампиони от Тирана 2022 заплашиха да напуснат националния отбор.

Вследствие на скандалите спортният министър в оставка Радостин Василев се закани да отнеме лиценза на централата и това явно принуди двата враждуващи лагера да седнат на масата за преговори.