Българската мъжка щафета завърши на девета позиция в бягането на 4x7,5 километра на Световното първенство по биатлон в Йостерсунд, а на старт застанаха 26 отбора.

В състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Геджиков и Владимир Илиев нашите завършиха с девет допълнителни патрона и изоставане от 2:03.9 минути спрямо победителите.

А те са норвежците. Ларс Хелге Биркеланд, Ветле Кристиансен,Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо, които изминаха дистанцията за 1:12:03,7 час след използвани само шест допълнителни патрона.

Среброто е за Германия в състав Ерик Лесер, Роман Рийс, Арнд Пайфер и Бенедикт Дол, които използваха осем допълнителни патрона и завършиха с изоставане от 38,1 секунди. Последният пост на германците - Бенедикт Дол се пребори с Мартен Фуркад на последната стрелба. Французинът, който прави изключително слаб сезон, се бореше за среброто, но се пропука и допусна две наказателни обиколки. Така Франция "излетя" от подиума и завърши на шеста позиция.

Бронзът грабна руската щафета, за която бягаха Матей Елисеев, Никита Поршнев, Дмитрий Малишко и Александър Логинов. Те използваха шест допълнителни изстрела и са на 1:20.7 минута от победителите.

В шестицата се класираха още Чехия и Словения.

В генералното класиране по медали на шампионата Норвегия води с пет златни, три сребърни и един бронзов. Втори са Германия с два от по всеки, а домакините от Швеция са с по един от всеки възможен медал.