Само на 28 години, една от големите звезди на световното колоездене Дани Кинг обяви оттегляне.

Изненадващото решение идва, след като трикратната Световна шампионка и златна медалистка от Олимпиадата в Лондон 2012 на писта изкара целия сезон на педали за тима на WaowDeals Pro Cycling. Нямаше никакви признаци британката да мисли за спиране, като в страната се говореше за нея като за една от надеждите за злато в Токио 2020.

Дани обаче има други планове за живота си и чистосърдечно призна, че просто е време за промяна.

"Няма здравословни причини - каза шампионката на пресконференция. - След 14 години на седалката, в този страшно труден и напрегнат спорт, реших да се оттегля във възможно най-високата точка. Спечелих всичко, което мога да спечеля, състезавах се на всеки старт, който исках да опитам. След медала ми от Игрите на Британската общност през тази година, вече имам пълен комплект отличия от всяко възможно състезание."

Дани се омъжи миналата есен за колегата си Матю Роу и прие неговата фамилия, но в спорта си остава популярна като Кинг - така спечели и големите си победи. Тя има амБиции да преподава по спортна медицина в колеж в Кардиф, както и да започне собствена школа по колоездене.