Йосиф Миладинов се класира седми във финала на 50 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в Рим. Българскит тийнейджър даде време от 23.41 секунди, изоставайки на 0.52 секунди от новия европейски шампион и представител на домакините - Томас Чекон.

Италианецът спечели пред родна публика с време от 22.89 секунди. Среброто бе за Максим Горсе (Франция) с 22.97 секунди, а с бронзов медал остана Диого Рибейро (Португалия) с 23.07 секунди. За французинът Гросе това е второ второ място на първенството, след като се утеши с бронз и на 100 метра свободен стил.

Световният рекордьор в дисциплината Андрий Говоров (Украйна) остана шести днес.

""Направих всичко, което мога, но плуването не ми стана за жалост. Но няма нищо, аз съм доволен. Три плувания направих по 23 секунди, така че опитът ми е на 50-те метра. Надявам се всичко да е наред утре на 100-те метра и така. Гледам напред, надявам се да продължа да поддържам тази форма и то времето ще покаже дали все още съм част от елита. Не бих казал, че съм вдигнал летвата с вчерашните резултати и двата национални рекорда. Днес самото ми плуване не беше добре. В смисъл, излизането ми от старта беше лошо. Изпуснах водата още в началото и оттам се провали цялото плуване. Нормално е усещането. Едно плуване на финал винаги носи адреналин. Но да е било нещо прекалено - не, не. Надявам се да се представя на 100 метра бътерфлай възможно най-добре. Мисля, че съм достатъчно подготвен да си подобря времето или поне да го достигна. Гледам напред и се надявам тези неща да се случат", каза Миладинов пред БНТ след финала.