Усмивката на това момиче е златна, със сигурност. Медалите и от най-големите първенства на планетата - още не.

Но тя има толкова много таланти, че неслучайно Великобритания я обича като голям шампион. Нищо чудно и да се превърне в такъв.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джазмин Сойърс е на 23 години, родена е в Стоук и спокойно може да се не занимава нито със спорт, нито с музика. Дипломата по право от Университета в Бристол и дава достатъчно възможности.

Но тя иска това - да е шампион в скока на дължина в леката атлетика и да пее с мечта за славата на "Бийтълс" и "Оейзис" - две от групите, формирали музикалните и емоции рано в детството (влияние на родителите, без съмнение).

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джазмин записа култовата за всеки британец "Йерусалим" в студията на Аби Роуд (знаете заради коя група са световно известни) през април, преди да замине с тима на Великобритания за Игрите на британската общност. Песента е някогашен химн на страната. И пак - точно "Бийтълс" и дадоха модерно звучене преди около половин век.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

"Невероятно беше да работя с такива музиканти и на това място - разказва Джазмин. - Чувствах се притеснена, поласкана и горда.".

Записът на "Йерусалим" с оркестър от 54 музиканти се превърна в хит на Острова, но не и в някаква сензация.

Преди година Джазмин стигна далеч в телевизионното шоу "The Voice", където пя кавъри на Ед Шийрън, но и едно собствено парче. Публиката я обожаваше и подкрепяше, покорена от излъчването и усмивката.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На игрите тази година Сойърс не успя да вземе медал, но има такъв от предишните - през 2014-а в Глазгоу (сребро). През 2012 г. в Барселона спечели бронз на Световното за юноши и девойки, а през 2016-а в Амстердам взе сребро на Европейското за жени.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Това усмихнато момиче обаче не спира дотук в търсенето на най-яркия си талант. Тя се впусна в приключението "младежки Зимни Олимпийски игри" в Инсбрук през 2012 г., когато взе сребро на бобслей!

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Навсякъде е добра - и в спорта, и в музиката, а вероятно (още не знаем като практика) - и в правото. Все някъде трябва да стигне шампионския връх. С това желание и енергия, както и с невероятно позитивното си излъчване, изглежда няма как това да не се случи.