Драмата с руския шампион от фигурното пързаляне Роман Костомаров продължава, а новините около него - макар и донякъде непотвърдени, разнопосочни и неофициални, са притеснителни.

Последните от тях, публикувани в "Спорт-Експрес", сочат ново влошаване в състоянието на Костомаров.

Той е получил инсулт, а като следствие от това - инфекция на кръвта, проблем с кръвоносни съдове и частична загуба на зрението. Други информации твърдят, че зрението му е напълно изгубено, а е засегнат и мозъкът с трайни увреждания.

Припомняме, че олимпийският шампион от 2006-а бе приет в болница на 10 януари с първоначална диагноза пневмония. Усложненията в състоянието му предизвикаха необходимост да бъде ампутирано стъпалото на левия му крак, за да се спаси неговия живот, а дни по-късно бяха отстранени и пръсти от ръката му.

Смяташе се, че ситуацията се подобрява и Роман бе изваден от реанимация в последните дни.

Новините обаче никак не са добри. 

Потърсен за коментар от "Спорт-Експрес" специалист кардиолог обясни, че състоянието на някогашната звезда във фигурното пързаляне е "крайно тежко", ако всичко, което е получено като информация от медията е вярно.

"Поставена му е диагноза "вторичен менингит", имало е мозъчен удар и съдовете са засегнати - анализира доктор Людмила Пермякова. - Това е крайно тежко състояние на пациента."