Легендата Тайгър Уудс е отказал умопомрачителна оферта от новосъздадената голф лига LIV, която е финансирана с пари от Саудитска Арабия. Грег Норман, шефът на организацията, лично потвърди това в интервю.

"Тази цифра бе подготвена за Тайгър още преди назначението ми. Логично е да искаме да имаме най-добрите в списъка си, а те се бяха свързали с Уудс още преди да подпиша с тях. И да, действително говорим за толкова много пари", каза Норман в отговор на въпрос дали предложението за $800 милиона към Тигъра е било действително.

Американецът се изказа критично по адрес на играчите, които замениха традиционния тур на PGA с LIV Golf. В този списък попадат редица шампиони от големи турнири като Дъстин Джонсън, Брайсън ДеШамбьо, Фил Микелсън и Бруукс Копка.

Всеки един от тях е подписал договор с гарантирани между $100 милиона и $200 милиона, а отделно от това всеки турнир от веригата има отделен награден фонд.

"Не съм съгласен със случващото се. Смятам, че те обърнаха гръб на организацията, която им позволи да стигнат да сегашната си позиция", каза преди време Уудс по адрес на дезертиралите си колеги.