Президентът на САЩ Доналд Тръмп хапливо заяде Колин Каперник, лидер на протестите в американския спорт в последните близо 3 години.

Куотърбекът е извън играта, след като коленичи на химна преди мач от Националната футболна лига и даде тон да го правят стотици спортисти в баскетбола, бейзбола и т.н.

Жестът му тогава бе в протест срещу начина, по който управлението на Тръмп третира определени теми в обществото, най-вече - насилието от полиция и политиката на свободна продажба на оръжие.

"Аз съм готов, тренирам постоянно и мога да играя на най-високо ниво", каза по-рано тази седмица Каперник, който е без отбор от 2017-а, когато бе уволнен от Сан Франсиско 49.

В отговор, по време на участие в телевизионно студио, Тръмп не подмина темата.

"Защо той да не се върне на терена? - запита президентът. - Ако е достатъчно добър... Аз съм убеден, че всеки отбор би взел един добър играч, познавам собствениците в НФЛ, те просто искат да побеждават и биха взели веднага Каперник, ако той има способностите да им носи победи. Но не бих искал някой да го върне във футбола просто, защото това е силен PR ход..."