Четиринадесета жена е завела съдебно дело за сексуален тормоз и посегателство срещу звездата на Хюстън Тексанс - ДеШон Уотсън. Въпросната дама е описала куотърбекът на тексаския тим като “сексуален хищник” и твърди, че е била “нападната и тормозена от Уотсън, който ѝ е показвал тялото си я е докосвал с половия си орган”.

Обвиненията са сходни с голяма част от предишните, в които обаче има и твърдения, че Уотсън е целувал жените против волята им, докато е получавал масажа. 

Общо шест дела са заведени тази седмица, докато останалите осем са входирани миналата. Дузина от тях са с местоположение Хюстън и региона, докато само две не са се случили в щата Тексас.

Всички 14 жени, които са завели дела срещу Уотсън, имат един и същ адвокат - Тони Бъзби. Той заяви, че ще представи доказателства от някои от клиентите си на разследващите. Властите не коментираха обвиненията, а адвокатът на Уотсън, Ръсти Хардин, e категоричен, че те нямат никаква стойност.

НФЛ също се включи в случая със свое собствено разследване.

Адвокатът Бъзби пък е съсед на собственика на Тексанс - Кал Макнеър, който не е в най-добри отношения със звездния си куотърбек напоследък, макар Уотсън да подписа договор за $156 милиона миналото лято. Играчът не е доволен от промените в отбора и това в каква посока се движат тексасците. Според него тимът не е ръкводен по достатъчно добър начин в последните години.