За Фетел това е 40-а победа в кариерата му и първа с отбора на "Ферари". Германецът измина 56-я обиколки на пистата "Сепанг" за 1:41:05.793 час.

В класирането следват двата болида на "Мерцедес". Втори е световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания), а трети - Нико Розберг (Германия). За Скудерия Ферари това е първа победа във Формула 1 за почти две години. Фетел посети бокса два пъти, а неговите съперници от "Мерцедес" - три пъти, съобщи БТА.

Германецът за последно спечели старт от надпреварата в последния кръг за сезон 2013 през ноември в Бразилия с тима на "Ред Бул". "Ферари" пък нямаше успех от 12-и май 2013-а, когато Фернандо Алонсо триумфира в Гран При на Испания. За Фетел това е едва втори официален старт с новия отбор и той вече записа победа.

"Мерцедес" губи старт за пръв път от успеха на "Ред Бул" в Гран При на Белгия през миналата година.

"Благодаря, Форца Ферари", изкрещя Фетел в радиото, след като пресече финала. Хамилтън все още води в класирането при пилотите с 43 точки, но Фетел вече е втори с 40 точки. Розберг е на трета позиция с 33 точки.

Световният шампион Хамилтън стартира от първа позиция, но не успя да се справи с тактиката на Фетел. Германецът влезе за пръв път в бокса в 18-а обиколка и излезе трети след Хамилтън и Розберг, но шест обиколки по-късно отново беше на върха, след като лидерите влязоха за смяна на гуми. Себастиан Фетел все още беше първи, когато пилотите на "Мерцедес" посетиха за последен път бокса и успя да задържи аванса си до края.

Съотборникът на Фетел - Кими Райкьонен нямаше късмет и спука гума още в началото на състезанието. Все пак той навакса до края и завърши четвърти. Пилотите на "Уилямс" Валтери Ботас и Фелипе Маса са съответно пети и шести. Maкс Ферстапен (Холандия) от "Торо Росо" финишира седми и на 17 години стана най-младият пилот във Формула 1, който печели точки.

Дебютът за сезона на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо (Испания) с "Макларън" претърпя провал, след като в 22-а обиколка се прибра в бокса заради технически проблеми. Той пропусна първия старт за сезона в Австралия поради здравословни проблеми. Съотборникът на Алонсо - Дженсън Бътън също не завърши. Уил Стивънс (Великобритания) с "Маруся" не стартира поради проблем с горивната система. Следващият старт от Формула 1 е Гран При на Китай на 12-и април в Шанхай.