Една от легендарните фамилии в моторните спортове ще се завърне във Формула 1 за следващия уикенд.

Става въпрос за фамилия Фитипалди, след като 24-годишният Пиетро ще замести тежко катастрофиралия Ромейн Грожан.

Френският пилот на "Хаас" оцеля по чудо след зверски сблъсък още в третия завой на старта в Бахрейн вчера. Формула 1 остава в арабската страна и за следващия уикенд, а Петро Фитипалди бе избран за заместник на лекуващия се в болница Грожан.

Пиетро е внук на бразилската легенда Емерсон Фитипалди, който спечели две шампионски титли в този спорт през 1972-а и 1974-а. Неделното състезание в Бахрейн ще бъде дебют за неговия внук Пиетро, който е добре запознат с болида на "Хаас".

Той бе тест пилот за американския тим в последните два сезона, като именно това е основната причина бразилецът веднага да бъде избран за заместник на Грожан.

На този етап се смята, че Фитипалди ще кара само следващия уикенд, но не е изключено Грожан да пропусне и последния старт за сезона в Абу Даби.

Ако това се случи, може да се окаже, че зверската катастрофа е последният миг от Формула 1 кариерата на 34-годишния Грожан. Той все още няма договор за новия сезон, като вероятността да му бъде предложен нов е малък на този етап.