"Дюшекчиите" изиграха много силен двубой, а вратарят на Атлетик Билбао Горка Ираисос спаси своя отбор от още по-сериозна загуба.

Атлетико поведе с 1:0 в 20-та минута, когато Филипе Луиш хвърли тъч и намери Фалкао, който преодоля Сан Хосе и навлезе в наказателното поле на баските, а след това от малък ъгъл прати топката във вратата на Ираисос. Само три минути по-късно Филипе Луиш отправи силен удар по посока на вратата на Атлетик Билбао, но Ираисос спаси.

Силната игра на Атлетико Мадрид продължи и в 42-та минута Годин центрира в наказателното поле на баските, където Фалкао на задна греда засече топката и отблизо я прати във вратата на Ираисос за 2:0. Фалкао спечели дузпа за Атлетико Мадрид в 58-та минута, след като Гурпеги игра с ръка в наказателното поле на Атлетик Билбао. Наказателният удар бе реализиран от колумбиеца, който оформи своя хеттрик в 58-та минута.

Фалкао можеше да вкара и четвърти гол в 62-та минута, но Ираисос показа невероятен рефлекс и спаси. Марио Суарес отправи силен удар в 65-та минута, но Ираисос изби топката, която след това срещна напречната греда и десния стълб на вратата на Атлетик Билбао, но не мина гол линията.

Атлетико Мадрид отбеляза четвърти гол в 84-та минута, когато Тиаго Мендеш с далечен удар разстреля Ираисос и по този начин оформи крайния резултат в срещата – 4:0.

След тази победа Атлетико Мадрид излезе на четвърто място с актив от 4 точки, а Атлетик Билбао е на последна позиция с две загуби и нито една спечелена точка, информира Гонг.