Поставеният под номер 2 Федерер победи третия в схемата представител на домакините Анди Мъри със 7:6(5), 6:2 за 93 минути. Шотландецът започна отлично с пробив още в първия гейм, след което поведе с 2:0, но не успя да удържи за дълго аванса си и Федерер изравни за 4:4.

В последствие се стигна до тайбрек, в който швейцарецът направи решаващия мини-пробив за 6:4, след което взе първия сет. В третия гейм на втората част Мъри пропиля аванс от 40:0 при собствен сервис и допусна пробив. Това окрили Федерер, който продължи да доминира и малко по-късно реализира нов пробив в седмия гейм, след което затвори без проблеми мача при собственото си подаване.

Така швейцарецът, който пласира 20 печеливши удара в мача и се възползва и от трите си възможности за пробив, взе реванш от Мъри за загубения мач за титлата на Олимпийските игри в Лондон през август, предаде БТА.

В осмия си финал на надпреварата 31-годишният Федерер ще се изправи срещу номер 1 в с Новак Джокович (Сърбия), който по-рано днес победи Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) с 4:6, 6:3, 6:2.