Нападателят на Барселона Лионел Меси в момента се смята за номер 1 в това отношение, след като вече заби голове под номер 85 и 86 за успеха на тима с 2:1 при визитата на Бетис. По този начин той удари рекорда на Герд Мюлер от 85 гола в една календарна година, поставен през 1972-а.

След като от бразилския Фламенго оспориха рекорда на Меси, тъй като Зико имал повече от него, днес поредната претенция дойде от Африка.

Футболната федерация на Замбия обяви, че Годфри Читалу е вкарал 107 гола в официални мачове през 1972-а година.

Говорителят на ФИФА Алекс Стоун обаче коментира пред Би Би Си, че ФИФА не разполага с универсална статистика по този показател и няма как да обяви едно постижение за меродавно. Централата не събира и не пази местни рекорди, така че няма как да създаде и рекорд на ФИФА.

"Ние нямаме база данни по този въпрос, както и детайли от всички мачове, които са се играли във всяка страна по целия свят откакто се играе футбол", каза с усмивка Алекс Стоун.

По този начин ФИФА няма как да определи постижението на аржентинеца от Барселона за рекорд. "Явно някой някъде събира статистиката по този въпрос, специално в медиите. Така че явно Меси е новият притежател на рекорда", каза още с доза хумор човекът на световната централа, цитиран от БТА.