"Като цяло с това поведение и с тази игра няма как нито аз да искам, нито футболистите, ние сме едно цяло, да победим. Без да споменавам имена, основни футболисти не показаха истинските си качества. Да се надяваме, че в следващия мач в понеделник ще отидем на коренно различно ниво и вече с желание и амбиция ще искаме да спечелим тези три точки, за които се бяхме приготвили днес. Почти без удар ни побеждават, което за мен е неприемливо", каза Пенев на пресконференцията след двубоя.

"Хърватия игра предпазливо, ние не успяхме да притиснем съперника и да потърсим нещо повече. Ние ако не провокираме и не притискаме съперника, нормалното се получи - класата си каза думата", допълни той.

"Това, че един футболист се представя под възможностите си, не означава, че не може повече. Аз съм сигурен, че в понеделник те ще играят по различен начин. Може би ще има промени, но къде, как, в коя минута, как ще стартира мача, това сега не мога да ви кажа. Важно е да знаем, че мачът започва в 21:45 и свършва в 23:30. Пропусната възможност", каза още Пенев.

"За мен не трябва да има наказание. Както едните имат може би някакво поведение, което не съвпада в нормите, така и другите. За мен нещата са ОК на трибуните. Искам да благодаря на всички, които дойдоха и подкрепиха отбора. Благодаря на цялата публика. Ние не можахме да се представим добре и поне частично да извоюваме някакъв успех.

Защо не попитаме не е ли редно да накажем тяхната публика? Защо нашата? Откъде знаем кой е провокаторът. Аз съм си за нашата публика. Може провокаторът да е от другата страна. Не съм да има наказание. Отворен стадион и пълни трибуни. Нашата публика трябва да е на стадиона. Това го има по целия свят. Димки, факли, спираме за пет минути, нормално. Всичко е перфектно. Нито сме на театър, нито сме в библиотека. Аз такава публика обичам, бурна, мощна, да подкрепя отбора. Още веднъж им благодаря", завърши треньорът на България, цитиран от БГНЕС.

България загуби от Хърватия с автогол на Бодуров