Едно е сигурно - битката още не е приключила, както се обединиха в мнението си и двамата мениджъри Юрген Клоп и Пеп Гуардиола.

Но е ясно и друго - атмосферата на "Анфийлд" даде допълнителна енергия на играчите в червено, които "изядоха" гостите.

Ако хвърлиш око на съставите преди мача и видиш индивидуалностите, ще сикажеш - "Сити" е фаворит.

Ако прегледаш как върви сезонът на двата тима, как отборът на Пеп е вече шампион и освободено гледа единствено към Шампионската лига като оставаща цел, а този на Клоп брани и мястото си в четворката в Англия, пак оставаш с впечатление, че предимството е за "Сити".

"Ливърпул" обаче е крал на това да опровергае прогнозите в Европа. Преди 13 години елиминациите в Шампионската лига изправиха пред него шампиона на Италия "Ювентус" с треньор Фабио Капело, после първенецът на Англия "Челси" с Жозе Моуриньо, а накрая на финала и могъщия "Милан" с Карло Анчелоти. И в трите дуела "червените" бяха аутсайдер, а вдигнаха купата.
Embed from Getty Images
Сега отново ги подценяваха...

"Анфийлд" ги погълна", написа кратко испанският в. "Марка". Съвсем ясно е - шумът, енергията на стадиона, дадоха още по 10 процента в краката и главите, а най-вече в сърцата, на играчи като Милнър, Хендерсън, Александър-Арнолд и Робертсън.

Насреща им бяха Де Бройне, Силва, Фернандиньо и Сане, които би следвало да имат класата и уменията за успех. Но невинаги във футбола това е достатъчно.

Проблемите за "Сити" започнаха на улиците край стадиона, докато автобусът на играчите бавно пъплеше през тълпите фенове на "Ливърпул", които палиха димки, факли, пееха и замериха рейса с кутийки и бутилки от бира. Стъкло бе счупено, огледалата - също. УЕФА вероятно ще накаже домакините, а посрещането бе зрелищно, но и опасно - можеше да пострада някой футболист. Двама полицаи са с дребни наранявания от стъклата.
Embed from Getty Images
На терена тактиката на Клоп щракна - той остави топката на "Сити", но пружината на контраатаките след преса и бързо отнемане от съперника даде резултат. Един, два, три пъти, само до 30-ата минута. "Ливърпул" можеше и да води с повече до почивката.

Вкараха Мохамед Салах, Алекс Окслейд Чембърлейн и Садио Мане.

После нямаше сили, а и се прибра да не допусне гол, който можеше да е фатален преди реванша.

И при кадровите проблеми и обстоятелства, логиката пак беше за "Сити" - на гостите им липсваше само Серхио Агуеро, да, важен и основен голмайстор. Но домакините бяха без резервни защитници на скамейката, без основния халф Емре Джан, а сега останаха без капитана си Хендерсън за реванша след получен жълт картон. И с притеснения за звездата си Мохамед Салах, който вкара 38-ия си гол за сезона, но излезе с травма в слабините.

"Нападнати от засада", гърми в заглавие в. "Таймс", като визира и случилото се преди мача, и в него.

"Анфийлд" на мечтите", романтично приглася в. "Метро".

А "Мирър", връщайки лентата към великата победа на "Ливърпул" над "Милан" във финала през 2005 г. от 0:3 до 3:3 и с дузпи, повтаря заглавието си от онзи паметен ден.

"The IncREDibles" - "невероятните" в превод, но с акцент, включително и цветови, на red, което е червено.

Така футболът отново ни показа, че невъзможни неща няма. С правилна тактика, свръхусилие на волята и обединение на играчи, публика и мениджър, "Ливърпул" за втори път в рамките на 3 месеца би по-силния на теория "Сити".

Нищо не е свършило и интрига за реванша има. Преди година "Барселона" победи ПСЖ с 6:1 след 0:4 в първия мач и се класира.

В Манчестър може да се случи всичко. Особено, когато на терена пак са тези два отбора, които никога не разочароват.