Рапид се провали в тазгодишния шампионат, и снощи се раздели с наставника Николае Манеа. Манеа обяви, че се оттегля от поста старши треньор, и ще остане само технически директор в клуба, предаде Гонг.
Медиите в Румъния веднага стартираха със спекулациите, но най-спряганото име остава това на Андоне, въпреки че едно издание публикува опровержение от самия специалист, който твърди, че остава в ЦСКА.
Въпреки това авторитетните Prosport и "Газета Спортурилор" пишат и днес, че Йоан Андоне е чакан от Рапид. Според първият вестник, опитният треньор е получил срок от няколко дни, за да реши дали да приеме офертата на Копош. Изданието казва още, че собственикът на тима не се интересува от фенските настроение, тъй като част от агитката вече се обяви против Андоне, който е водил кръвния враг Динамо.
Копош е обявил на всеослушание, че той единствен взима решенията в Рапид, и ще стане неговото.
Според „Газета Спортурилор” пък пристигането на Андоне в Рапид е въпрос на време. Същото издание казва, че Андоне вчера е прекратил договора си с ЦСКА.
"Андо искаше да напусне ЦСКА. Аз не знам нищо за Рапид, възможно е да преговарят лично с него," заяви агентът Виктор Бекали.
Вестникът цитира и български източници, обявяващи, че преговори ще има днес в Букурещ.