Разбира се, специалистите отново се захванаха с прословутата прилика на игра между българина и Ерик Кантона.
Daily Mail твърди, че с играта си срещу лондончани Бербатов е доказал, че такава не съществува. Изданието посочва, че дори и да има прилика между двамата в стила на игра, то двамата се различават в това, че Димитър Бербатов пропуска големите си шансове.
Слабо съдийство с нередовни голове в дербито Юнайтед - Челси
Още повече, че българинът не е доказал майсторството си срещу най-силните. Нещо повече, според статията, ако Уейн Рууни бе играл в мача срещу Челси, Манчестър Юнайтед най-вероятно е щял да остане на върха в подреждането.
Изданието определя нападателя на националния ни отбор като апатичен, макар че и признава, че проблемът не е, в това, че той не е загрижен за случващото се, а напротив.
Според друг от материалите в Англия, този в Indipendent, езикът на тялото на българският национал просто е доказал, че не може да замести колегата си от Англия.
Според тезата на автора Бербатов е бил почти толкова убедителен, колкото и Рууни по отношение на жестовете и гримасите на терена, особено в случаите, в които не успяваше да се разбере добре с Антонио Валенсия и пасовете му.
В материала на това издание е посочено, че капитанът на националния ни тим сякаш не е съумял да се синхронизира с останалите си съотборници по време на двубоя.
Оценките, които пишат на футболистите след мачове в Англия, също не са много високи, като това важи не само за Бербатов, но и за по-голямата част от състава на Сър Алекс Фъргюсън.