Литекс има 51, а "железничарите" – 47. Миньор игра своята си игра, опитвайки се със стабилна защита и на контраатака да стигне до нещо повече в двубоя, предаде Гонг.
Повечето положения в мача, който определено не блесна с много интересни атаки, идваха след центрирания в наказателните полета.
Реферът Георги Кабаков също не помогна особено за атракцията, като вдигна доста картони и накъса играта, а отсъжданията му при повечето спорни ситуации бяха повече от слаби.
Феновете на домакините на два пъти палиха димки, които прекъсваха за по няколко минути играта през първото и второто полувреме.
Първото полувреме премина най-вече в центрирани топки към Уилфред Нифлор, а интересните ситуации идваха само от страна на Ивелин Попов. При един от по-редките проблясъци на Дока Мадурейра, бразилецът спечели дузпа в 36-та минута, когато бе фаулиран от Дани Златков.
Ивелин Попов обаче би право в тялото на вратаря Ивайло Иванов, и при добавката отново не успя да открие резултата.
Пламен Крумов можеше да покоси Родриго Галато в продължението на първите 45 минути, но стражът на "оранжевите" имаше късмет и ударът прелетя на сантиметри от напречната греда над него.
След почивката малко се промени играта на двата състава, като Литекс владееше повече топката, а Миньор се бранеше почти без грешка.
Перничани имаха и 10-15 доста силни минути през втората част, но не успяха да натиснат докрай ловчанлии, за да търсят и попадение.
Отново много накъсвания на играта, и запалени димки попречиха да се подхване стабилен ритъм. Ангел Червенков отложи смените чак за края на мача, и пусна в игра Георги Миланов и Светослав Тодоров в заключителните десетина минути.
Това обаче се оказа добър ход, и те за съвсем кратко се проявиха на терена. Младокът раздвижи играта, а ветеранът бе в основата на попадението, паднало чак в 88-та минута.
Победният гол за Литекс дойде чак в последните минути на двубоя, при това след явна засада и при двете подавания, докато се стигне до него.
Поредната изсипана топка в пеналта на Миньор бе свалена от Светльо Тодоров, който я остави на Ивелин Попов, и той от няколко метра бе точен.
При подаването на Ивайло Петков, Попов и Нифлор бяха зад гърба на отбраната, а след това капитанът на "оранжевите" отново бе оставил зад себе си защитата на Миньор, когато Тодоров пусна към него.
До последния съдийски сигнал Антон Велков опита да промени нещо, като пусна в игра и Костадин Хазуров, но времето бе твърде малко, за да търси Миньор отново точката.