Двата гола на чужд терен се оказаха напълно достатъчни за хората на Ван Гаал да се класират на полуфиналите, тъй като първият мач на "Алианц Арена" завърши 2:1 в полза на баварците. Така общият резултат от двата двубоя стана 4:4, а в следващата фаза Байерн ще срещне френския Лион, който отстрани сънародниците си от Бордо с общ резултат 3:2, предаде Novsport.
Изненадата на двубоя дойде още преди неговото начало, когато в стартовия състав на "червените дяволи" попадна контузеният голмайстор на отбора Уейн Рууни.
Английският национал и неговите колеги започнаха вихрено мача и до 41-ата минута водеха с 3:0.
В края на първата част Олич върна надеждите на Байерн с гол от малък ъгъл, а в началото на втората част домакините останаха с човек по-малко, след като Рафаел получи втори жълт картон.
В 74-ата минута холандежът Робен попари надеждите на Юнайтед за класиране на полуфинал с фамозно воле с левия крак след ъглов удар на Рибери.
В последните 10 минути на срещата на терена се появи и капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов, но той не успя да помогне с нищо на своите.
Двубоят започна с невероятен натиск на англичаните, който даде резултат още в 3-та минута. Тогава Рафаел намери Рууни в половината на баварците, нападателят подаде за Гибсън, който необезпокояван напредна до границата на наказателното поле, откъдето с десния крак прати топката в долния ляв ъгъл на смаяния Бут – 1:0.
"Червените дяволи" продължиха да доминират над своя съперник и след първия гол, и в 7-та минута удвоиха преднината си, след като Валенсия центрира остро в наказателното поле на Байерн, където Нани отигра по феноменален начин кълбото с пета и го прати в далечния ъгъл за 2:0.
Объркването в редиците на германците стана още по-голямо, а несигурността в отбрана се отрази и на техния вратар Бут. В 12-ата минута той сбърка почти фатално, след като подари топката на Карик на около 20 метра от голлинията си, но изстрелът на англичанина с левия крак излезе в аут.
В 23-ата минута Нани проби отляво, вряза се към центъра, откъдето шутира силно с десния крак, ала кълбото прелетя високо над вратата на Бут. Първият удар по посока на вратата на домакините дойде в 26-ата минута и бе дело на Швайнщайгер, но той срещна тялото на Флетчър.
Натискът на "червените дяволи" се засилваше и те сътвориха три добри възможности за гол от 31-ата до 35-ата минута. Първо Видич можеше да се разпише от корнер, но засече кълбото над вратата. След това Гибсън шутира от около 25 метра с десния крак и топката премина над вратата на Бут.
В 35-ата минута пък Рафаел премина почти целия терен при една контраатака и когато излезе сам срещу стража на баварците отправи неточен изстрел, вместо да търси комбинация с Нани или Рууни, които бяха заели добри позиции.
Така дойде 41-ата минута, когато Манчестър Юнайтед все пак стигна до трето попадение. Тогава бързо бе изпълнено странично хвърляне отдясно, след което Валенсия изпревари Демикелис и пусна прострелен пас в наказателното поле, където Нани засече с десния крак и хладнокръвно заби кълбото под напречната греда на Бут за 3:0.
Радостта на домакините от това попадение обаче трая твърде кратко, тъй като в 43-ата минута Ивица Олич върна надеждите на немците за класиране на полуфинал, след като хърватинът се пребори с Карик в наказателното поле и почти от нулев ъгъл промуши кълбото зад Ван дер Сар – 1:3.
До края на полувремето баварците можеха да вкарат още един гол, но изстрел на Робен бе спасен с една ръка от холандския страж.
Втората част започна по ужасен начин за домакините, които още в 50-ата минута останаха с човек по-малко на терена, след като Рафаел си изкара втори жълт картон.
Въпреки това в 54-ата минута Бут отново направи неразчетено излизане, след което кълбото попадна в краката на Нани, който стреля незабавно, но над напречната греда.
След изгонването на Рафаел тимът на Байерн осъществи сериозен натиск и в 59-ата минута бе близо до нов гол. Тогава Робен центрира отдясно, кълбото не бе избито добре и попадна на волето на Рибери, но Ван дер Сар бе заел добра позиция и спаси.
180 секунди по-късно англичаните организираха страхотна контраакция, след като Евра само с един пас изведе Нани сам в половината на баварците, португалецът напредна бързо и от малък ъгъл стреля с десния крак, но Бут изби с една ръка.
В 68-ата минута гостите отново бяха близо до гола след центриране на Лам, но след удара с глава на Гомес кълбото премина на сантиметри над вратата на Ван дер Сар.
Улисан в атаки, Байерн оголи защитата си и това създаде условия за добри контраатаки на Юнайтед. В 72-ата минута, при една от тях, Валенсия подаде за Гибсън фронтално срещу Бут, но шутът на ирландеца попадна право в обятията на стража на гостите.
120 секунди по-късно натискът на германците даде резултат, след като Рибери центрира от корнер около дъгата на наказателното поле, където Робен намери с левия крак по страховит начин кълбото от воле и го прати в долния десен ъгъл на безпомощния Ван дер Сар – 2:3.
При този резултат отборът на Байерн бе този, който се класираше на полуфиналите и това подтикна сър Алекс Фъргюсън да увеличи мощта си в нападение.
В 80-ата минута той извади Карик и Гибсън и пусна на тяхно място капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов и Райън Гигс.
До края "червените дяволи" опитаха хаотичен натиск, но той не даде резултат и така Байерн (Мюнхен) се класира за полуфиналите в Шампионската лига, след като отстрани Манчестър Юнайтед с повече вкарани голове на чужд терен.