"Както вече доста пъти сме се срещали с вас на пресконференции, така и за мача с Левски нищо по-различно няма да кажа - предстоящ мач е. Разликата с ЦСКА където имаха доста добри футболисти, но нямаха време за сработване, лятото дойдоха, сега дойдоха доста нови футболисти, макар и чужденци.
При Левски ситуацията е коренно различна. Ако погледнем състава им от последния мач с Локомотив (Пловдив) играеха 10 човека, с изключение на десния защитник Петраш, които са били и при Мъри Стоилов.
Ако трябва да го синтезираме Левски върви още по инерцията, това, което създаде Мъри. Това означава, че те имат изчистена схема на игра, добри взаимовръзки между защита, халфове и нападение и единственото, което ние като странични хора може да отчетем при липсата на добри резултати е това, че има напрежение и гонене на всяка цена на точки за влизане в Лига Европа.
Това, което създаде Мъри, инерцията още я имат. Не са променили схемата на игра, но знаете че нещо като е създадено и въри по инерция рано или късно спира.
Очаква ни труден мач срещу отбор, който знае какво прави на терена. Показаха го в Бургас, победиха сега и Локомотив. Ако срещу ЦСКА, сравнявам двата мача, защото са срещу "грандовете", допуснахме някои неточности или подценяване на ситуация в средата на терена, от там имаше откраднати топки и ситуации, то при Левски може те да ги завършат по-добър начин", заяви Илиан Илиев, цитиран от Beroe Online.