"Общата сума на акциите е 11 300 000 евро. Прамод Митал беше заявил, че не иска никакви пари от продажбата на клуба, а само да се изчистят всички задължения към "Кремиковци" и останалите кредитори.
"Титан" трябваше да платят 6 300 000 евро на "Кремиковци" или да им върнат земята към хвостохранилището. Иво Иванов и Димитър Борисов са изпратили писмо до Жеваго, който е откупил земята от Божков, че са готови да закупят земята и да я върнат на "Кремиковци", както е било първоначалното споразумение. Такова нещо обаче не е направено", заяви Томов.
Той продължи:
"Държавата трябва да се намеси, защото това са пари, които трябва да бъдат върнати на "Кремиковци". Освен това, в момента на продажбата ЦСКА е имал дългове в размер на 4 100 000 евро, за които "Титан" са били уведомени и са дали съгласието си да платят.
Към днешна дата, по наши изчисления, всичко, което са платили новите собственици възлиза на около 2 500 000 евро".
Томов отправи апел за прозрачност към "Титан" и за намеса на държавните органи. Според бившият шеф в ЦСКА, бившият министър-председател Сергей Станишев е предприел "действия да бъдат завзети предизборно Кремиковци и ЦСКА".
Томов добави:
"Нарочно бяха изгонени всички инвеститори. Освен Жеваго имаше друг милиардер, който бе готов да купи ЦСКА. Освен това, имаше предприемачи от Абу Даби и Русия, които също искаха да купят отбора, но и те бяха изгонени.
Кремиковци и ЦСКА бяха дадени на приближени до властта, а на мен не може да ми бъде доказано, че ще си позволят заменки, ако не са приближени на властта".
Според Томов, нахлуването на феновете на ЦСКА на терена по време на мача с Локомотив Мездра е било организирано.
"Мачът в Мездра беше като крайъгълен камък. Ако ЦСКА бе спечелил, оставаше в борбата за титлата, ако не - губеше шансове за нея. Не е нормално поведението на феновете, когато в 61-та минута при резултат само 1:0, да нахлуват на терена. По лица ги познавам тези млади хора, те са фенове на ЦСКА.
Боби Михайлов обаче отново се скри, не бе направенo разследване кой ги накара да тръгнат. Всичко бе нагласено, за да загуби ЦСКА шансове за титлата".
Томов добави, че е извършено сериозно нарушение на закона с вкарването на ДАНС в ЦСКА през юли 2008 година.
Александър Тодоров, който бе изпълнителен директор на "армейците" по времето на Томов, определи като неверни изявленията на шефовете на "Титан", че всеки ден излизат нови задължения, оставени от старото ръководство.
"Не може да излизат стари скелети, нито пък да се появяват някакви задължения от стария период преди продажбата, тъй като тогава са правени множество ревизии и одит. При одити няма как да бъдат скрити документи".
Александър Томов коментира и поисканите от футболния агент Катерина Паунчич между 600 и 700 000 евро:
"Запознат съм само за случая с един от футболистите, за които говори тя - Кевин Амунике. Когато той идваше в ЦСКА, ние получихме писма от стария му клуб, че Оскар Дияс, който тогава се представяше за негов агент, няма такива правомощия. Това ни бе потвърдено от УЕФА. Договора с него е нищожен. Затова не му бе платено.
После вече се появява Паунчич, на която е прехвърлен договора. Той обаче пак си остава нищожен, на който и да се прехвърли. Тя няма право да иска никакви пари".