"Белите" поведоха в резултата след гол на Дани Пеев в 31-ата минута, а Светльо Тодоров в 63-ата бе точен от бялата точка за крайното 1:1.
Вили Вуцов: Не може при 1:0 да има такова мятане
Така "оранжевите" са лидер в подреждането с 55 точки, с четири повече от Локомотив (София). Дербито между двата тима е този уикенд в Ловеч.
Славия е на 4-а позиция с 42 точки, на 5 зад третия ЦСКА.
Мачът започна в много бавно темпо. Славия обаче стоеше по-добре на терена, като Жуниньо, Иванов и Колев постоянно тормозеха защитата на "оранжевите".
В 28-ата минута Барт се намеси решително, след като изби топката миг преди Жуниньо да стреля към вратата на Галато. Останаха съмнения за нарушение на защитника на гостите срещу бразилеца, но главният съдия Ивайло Стоянов с право не посочи бялата точка.
Три минути по-късно обаче Славия успя да поведе в резултата. Жуниньо получи отличен пас от свой съотборник, навлезе в наказателното поле и подаде към Пеев, който от около 15-ина метра с шпагат насочи коженото кълбо в мрежата на Галато.
"Белите" продължиха да натискат, но до нов гол във вратата на ловчанлии не се стигна. В края на полувремето лидерите в "А" група бяха близо до изравняването.
Тодоров бе изведен отлично зад "бялата" защита от Дока, но останал сам срещу Мболи не успя да го преодолее – страхотна изява на френския страж.
В даденото от рефера продължение на първата част капитанът на Литекс Попов също се озова на добра позиция, но стреля слабо и вратарят на Славия спаси без особени проблеми.
Две минути след подновяването на играта футболистите на Литекс претендираха за дузпа. Топката срещна ръката на Томаш в наказателното поле след центриране от ъглов удар, а Барт стреля неточно - Стоянов обаче не отсъди наказателен удар за ловчанлии.
В 54-ата минута Жуниньо засече от въздуха топката и тя намери мрежата на Галато. Страничният съдия обаче вдигна своя флаг и отмени попадението. Изключително дискусионно решение на арбитъра.
На отсрещната врата отличен шанс за изравняване се откри пред Попов. Дока стреля, нападателят отклони топката, но Мболи отново показа високата си класа.
В 63-ата минута гостите успяха да стигнат до попадение. Тодоров падна в наказателното поле след съприкосновение с Петков и сам реализира отсъдената дузпа за 1:1.
Последваха няколко опасности пред двете врати. Дока стреля опасно от 20-ина метра, а Иванов и резервата Димитров пропуснаха отлични положения пред Галато.
До края на мача резултатът не бе променен и срещата между Славия и Литекс завърши 1:1.