"Сержиньо Грийн е футболистът, който казах, че ще дойде идната седмица", заяви спортният директор Георги Иванов.

"Такъв класен футболист ни бе нужен за тази зона и затова се забавихме с избора му. Ако при медицинските прегледи всичко е наред, то Сержиньо ще подпише за две години с Левски. Ясен Петров ще може да го използва още идната неделя срещу Черноморец в Бургас."

"Изчаквахме да вземем класен футболист, а не искахме просто да пълним бройката с играчи. Считаме, че е класно попълнение и ще вдигне нивото и класата на Левски," добави "синият" шеф, цитиран от Гонг.

Георги Иванов каза, че селекцията по принцип е отворен процес и затова не би се наел да заяви, че с привличането на Сержиньо Грийн, тя е завършила в Левски.

ВИЗИТКА

Сержиньо Грийн е роден на 24 юни 1982 година в Амстердам.

На 12 години попада в изключително продуктивната школа на Аякс, но така и не заиграва за първия тим на клуба. На 19 години преминава в Хаарлем и изиграва 34 мача и бележи един гол.
Следващия сезон вече е в редиците на Валвайк, където остава три сезона. Успява да навърти 82 срещи, като в тях три точни попадения.

Кариерата му тръгва нагоре и Сержиньо Грийн подписва с гранда Фейенорд от Ротердам. За четири сезона изиграва 85 двубоя и вкарва един гол.

През 2009 година отива в друг холандски тим – Витес. За жълто – черните играе в 18 срещи и бележи два пъти.

През 2008 година Сержиньо Грийн печели купата на Холандия с екипа на Фейенорд. Това е и най-сериозният му успех в страната на "лалетата".

Полузащитникът е от суринамски произход, както и повечето тъмнокожи звезди в Холандия. Висок е 1.79 метра и може да играе не само в средата на терена, но и в отбрана, където е мултивалентен - справя се и от ляво, и от дясно.

През юни тази година Сержиньо е бил на проби в руския Терек Грозни, но оттам са се отказали от услугите му.