Те бяха посрещнати от спортния директор на клуба и от петима фенове, които им закичиха шалове на Апоел и си направиха снимки с тях.

"Обичаме Израел. Играли сме за Апоел Тел Авив и пазим добри чувства от престоя си тук", коментира на летището Елин Топузаков, цитиран от БТА.

"В България бяхме в голям отбор. През миналия сезон завършихме трети в първенството, но играхме в групите на Лига Европа срещу Лацио, Виляреал и Залцбург", допълни той.

Топузаков обясни, че бившият член на управата на Апоел (Тел Авив) и настоящ ръководител в Апоел (Рамат Ган) Шахар Бен Ами ги е поканил да се завърнат в израелския футбол.

"Той ни се обади и ни покани да се завърнем в Израел. Ще видим какво ще стане. Имаме добри спомени от Апоел Тел Авив, но сега отиваме на друго място. Надяваме се всичко да бъде наред и след това ще говорим повече", каза Топузаков.

Димитър Телкийски, който ще получава около 90 хиляди долара на сезон без премиите, си спомня за новия си клуб от мачове с Левски в Евротурнирите.

"Помня Апоел Рамат Ган, защото преди седем години играх срещу тях в квалификациите на турнира за купата на УЕФА. Тогава спечелихме и двата мача. Знам, че сега целта на Апоел е да запази мястото си в първа дивизия", коментира Телкийски.

Заедно с Топузаков и Телкийски в Израел пристигна и нападателят Крум Бибишков, който ще премине пробен период. 28-годишният Бибишков през миналия сезон взе участие само в два мача последователно за румънския Стяуа и за португалския Академика Коимбра.