30-годишният футболист е категоричен, че ако тялото му позволи ще се състезава на топ ниво още 5 години. Тази вечер "червените дяволи" ще изиграят първия си мач за сезона в Премиърлийг, като ще посрещнат на своя "Олд Трафорд" тима на Нюкасъл.

"На 30 години съм и ясно разбирам, че не мога да играя във всеки мач. През последните години страдах от много контузии, които ми пречеха да се подготвям нормално. Животът обаче продължава", каза Оуен.

"Промених стила си на игра, сега съм различен футболист. Мисля, че мога да остана в големия футбол още 4 или 5 години", сподели още легендата на Ливърпул.

"Дали ще остана в Юнайтед? Разбира се. Щастлив съм, че мога да тренирам всеки ден с някои от най-добрите футболисти в света, както и да работя с най-великия мениджър в историята на футбола".

"Предпочитам да не играя във всеки мач, но да остана в Манчестър Юнайтед, който е сред най-големите отбори в света. Щастлив съм, че след толкова години отново се чувствам като у дома. Знам, че ако този сезон играем 60 мача, ще имам достатъчно шанс за изява", каза още Оуен.