Сръбски прокурори са изготвили обвинителен акт срещу най-известната сръбска фолкпевица Цеца Величкович, но повдигането на обвинение се бави заради политически натиск, предаде агенция ДПА, позовавайки се на публикации в сръбски медии.

37-годишната певица предстои да бъде обвинена в това, че е присвоила незаконно поне 235 милиона динари (3 милиона долара) от минимум девет футболни трансфера в периода 2000-2003 г., когато е била президент на футболния клуб Обилич, собственост на съпруга й - покойният подземен бос Желко Ражнятович-Аркан, пише в. "Блиц".

Сред въпросните трансфери се нарежда този на Мирослав Савич в солунския Арис за 800 000 германски марки (560 000 долара), на Никола Лазетич в истанбулския футболен клуб Фенербахче за шест милиона марки и на Милан Обрадович в Локомотив (Москва) за три милиона марки.

Цеца Величкович (Светлана Ражнятович) ще бъде обвинена и във връзка с намерените в къщата й по време на полицейска акция през 2003 г. огнестрелни оръжия. Тя прекара почти четири месеца в ареста на полицията, настоявайки че намереното оръжие принадлежи на починалия й преди три години съпруг.

В. "Блиц" и радио Б92 цитира източници от прокуратурата, според които приятели на Ражнятович от политическата върхушка в страната вече от години възпрепятстват започването на процес срещу нея.

Съпругът й Аркан е бивш престъпник, превърнал се в бизнесмен. Той бе и паравоенен лидер, основател на "Тигрите" - група, която всяваше ужас сред всички различни от сърби в Хърватия, Босна и Косово. Аркан бе убит във войната за разпределение на властта в подземния свят през януари 2000 г., няколко месеца преди реализирането на въпросните футболни трансфери, за които сега е обвинена Ражнятович, посочва агенцията, цитирана от БТА.