Това е поредната институция, към която "червените" имат неплатени задължения, съобщи Novsport.

- Г-н Божилов, какъв е проблемът между "Национална спортна база" и ЦСКА?

- Проблемът е, че не си изпълняват договора, който сключихме за ползването на националния стадион "Васил Левски". Надявахме се да бъдат коректни, но се оказа обратното.

- Колко пари ви дължат от клуба?

- Над 40 000 лв.

- Опитахте ли да се свържете с тях и да си искате парите?

- Да, няколко пъти им се обаждахме. Те обаче не ни обръщат никакво внимание. Явно не сме на тяхното ниво, за да се занимават с нас.

- Какво ще предприемете в такъв случай?

- Не ни остава, друго освен да предприемем съдебни действия. Колкото и да са ми симпатични ЦСКА, няма как да направим друго. Иначе ще ме подгонят за безстопанственост.

- Ако от ЦСКА продължат да увъртат и да забавят плащанията?

- При всички положения ще сме печелившата страна при едно дело. Съжалявам, че ще се стигне до такива мерки, но явно няма друг начин. Жалко е, че не са на такова ниво, което им позволява да си плащат за стадиона. Съвсем прости сметки показват, че дори само с 1/3 пълни трибуни ще могат да си платят наема. Съжалявам, те не могат да развият дейността си.

- Каква беше договорката - да плащат в пакет или за всеки мач поотделно?

- За всеки мач, спрямо важността му. Нормално най-високите цени бяха за дербитата.

- По колко трябваше да плаща ЦСКА?

- Най-скъпият им мач от първенството на "А" група беше дербито с Левски - 12 000 лв. За за срещите с по-обикновени отбори цената бе 5000 лв. Международните мачове от Лига Европа им струваха по 30 000 лв. Изобщо не им беше скъпо, средно се пада по 6000 лв. на мач.

"Титан" остави 100 служители без заплати за Коледа