Младият специалист пое бургазлии през януари, но стартът на пролетния полусезон се превърна в истински кошмар за клуба. Черноморец записа 3 загуби и 1 равенство (б.а. - 1:1 при гостуването на Академик).

Тежкото поражение в събота от един от големите аутсайдери в групата Видима-Раковски се е оказало от ключово значение за решението на Велков да подаде оставка.

Днес или най-късно утре ръководството на Черноморец ще преценява дали да я приеме. Има малка вероятност тя да бъде отхвърлена и той да продължи да води отбора. По-скоро обаче шефовете на бургазлии ще я приемат и ще се търси нов треньор.

Антон Велков: Най-лесно е в такъв момент да оставя отбора

Според информация на "Тема Спорт", в Черноморец до вчера изобщо не са обсъждали кой да поеме отбора. Това се очаква да бъде решено до края на седмицата.

Следващият мач на акулите е на 1 април, когато на стадион "Лазур" гостува Черно море. Това означава, че заради паузата за националните отбори в Бургас имат достатъчно време, за да решат какви действия да предприемат с цел стабилизиране представянето на отбора.

За Черноморец класиране в евротурнирите през първенството вече е утопия. Остава обаче е турнирът за Купата на България, където клубът ще хвърли всички сили, за да стигне поне финал. "Акулите" приемат Славия на 7 април в мач, който може да им отвори вратите към полуфиналите, предаде Novsport.