Най-голям интерес на летище София предизвика появата на селекционера Лотар Матеус, които сподели очакванията си от предстоящата проверка и коментира решението си да не повика звездите на "трикольорите" Мартин и Стилиян Петрови за срещата утре вечер.

Германският специалист определи звездата на ЦСКА Спас Делев за "добър вариант" за наследник на Марто, който, според Станислав Манолев, ще се откаже след края на настоящия квалификационен цикъл.

"В предстоящата контрола искам да видя представянето, което демонстрирахме през второто полувреме в европейската квалификация срещу Черна гора", заяви Матеус, който бе във видимо добро настроение.

"Започнахме с лека тренировка вчера, като днес ще наблегнем по-сериозно на физическата подготовка, след което ще проведем и едно тактическо занимание. Не повиках Стилиян и Мартин Петрови, защото английското първенство тепърва започва и те още не са в оптималната си форма, а и искам да видя как младите момчета ще се справят без тяхното присъствие на терена. Нямаше смисъл те да пътуват за тази проверка, аз проведох разговори и с двамата и те се съгласиха с мен, че е по-добре да останат и да се подготвят с клубните си отбори. Все пак никой не може да каже какво ще е състоянието на двамата за важните мачове с Швейцария и Англия, които ни предстоят, затова трябва да сме готови с техни заместници. В лицето на Спас Делев аз виждам един добър вариант за поста на Мартин", призна Матеус, след което каза и няколко думи за българската "А" футболна група и за тегления на скоро жребий за световните квалификации:

"Още е рано да се говори за нивото на първенството, тъй като то едва сега започва и не само тукашните, а и всички играчи не се намират в най-добрата си форма. Колкото до жребия за предстоящия Мондиал – не бих казал, че класирането ни за форума е невъзможно. Нищо не е невъзможно", допълни германската легенда, цитиран от Novsport.

Боби Михайлов: Очаквам промени в националния отбор