Българинът се разписа след изпълнение на фаул от дясно и удар от седем метра, намалявайки на 1:3 пасива на тима си след първото полувреме, а освен това излезе еднолично начело в голмайсторската листа на втора Бундеслига със седем попадения.

Домакините нанесоха своя удар още в първите 26 минути когато отбелязаха три попадения. Бейстер откри в 4-та минута, а в средата на полувремето направи 3:0 след попадение на Рослер в 17-та минута между своите две. Втората част пък започна лошо за гостите, които изгубиха Роджър с директен червен картон.

Това все пак не попречи на Рангелов да намали в 52-та минута, а след това Хюнемайер да върне интригата с нов гол в 55-та. Червеният картон на Рангелов обаче пречупи надеждите на гостите за нещо повече.

В 74-та минута българинът бе изгонен, след като се опита да се измъкне от противник, но го повали и получи жълт картон, който му се явяваше втори. Остана време и за Грималди да оформи крайното 4:2.

Със загубата Енерги се смъкна чак до девета позиция в класирането с 14 точки от 9 мача, докато Дюселдорф държи първата позиция без загуба досега.