Манчестър Юнайтед не можа да спечели и взе само точка след 2:2 на "Олд Трафорд", като по този начин има нужда от точка в последния мач като гост на Базел, за да се класира за елиминационната фаза на турнира.

Световните медии отчитат завръщането на Бербо сред голмайсторите в най-престижния клубен турнир в света и приветстват жаждата за голове на българския нападател.

Нападателят получава шестица от Goal.com и седмица от "Manchester Evevning News" по десетобалната система, информира Novsport.

Ето как се оценява представянето на Бербатов в снощния мач:

Bleach Report:
Димитър Бербатов – Бербатов изгаряше от желание да вкара в последните няколко мача и беше много успокоително да го видим най-накрая да се разписва. Също като Майкъл Карик след серия от разочароващи игри, Бербатов направи един от силните си мачове с екипа на "червените дяволи". Липсата на повече движение и скорост все още беше малко разочароваща, но той беше замесен в почти всички атаки на тима, посрещаше добре центриранията и вкара фантастичен изравнителен гол. Добре дошъл отново, Берба!

Goal.com:
Димитър Бербатов (6.0) – Вкара първия си гол от 12 мача насам в Шампионската лига след много добър удар с глава, който изравни резултата за 1:1. Докосването и техниката му даваха предимство на Юнайтед, но пропусна чудесен шанс, когато стреля над гредата от воле.

Официалният сайт на Манчестър Юнайтед:
Димитър Бербатов – Започна незабележимо мача, водейки атаката на отбора, но влиянието му върху мача се засили след хубавия гол с глава при центриране на Нани. Гарей успя да отклони негов шут над гредата, а после българинът стреля над вратата от воле в ситуация, която можеше да донесе трите точки на Юнайтед. На два пъти Бербатов вкара на празна врата, след като съдията беше спрял играта.

Manchester Evening News:
Димитър Бербатов (7) – Не беше вкарвал в Шампионска лига от 2008 година, но остави тази лоша серия зад себе си след смъртоносен удар с глава, с който изравни резултата за 1:1. Въпреки това пропускът му през второто полувреме ще го държи буден доста време.

Сър Алекс: Бербатов може да обърне всеки мач

Флетчър: Головете за Бербатов тепърва започват

Бербатов не стигна на Юнайтед да победи Бенфика