От тима на Левски няма как да бъдат отнети точки в класирането заради Петър Хубчев. Това уточни от негово име адвокатът му по делото със "сините" - Георги Градев.

По-рано днес се появи информация, че ако клубът не се разплати с бившия си треньор, от актива може да бъдат отнети 11 точки, колкото е и събрал Левски от началото на сезона.

Адвокат Георги Градев уточни, че в този казус не съшествува такъв вариант, като към момента разгоровите между Петър Хубчев и компанията "Palms Bet" продължават.

Именно основният споноср на клуба се зае с изчистването на това належащо задължение от около милион лева, което сериозно заплашва лиценза на клуба.

Ето какво написа Георги Градев от името на Петър Хубчев:

"Относно спора между Петър Хубчев и ПФК Левски:

От името на Петър Хубчев искам да поясня, че се води диалог с ПФК Левски чрез "Палмсбет". И двете страни показват добра воля за приключването на този случай със споразумение, като г-н Хубчев е готов на компромис при определени условия.

Публикуването на статии с откровено невярно съдържание, уронващи престижа на г-н Хубчев и целящи обществен натиск върху него, пречи на този диалог и поставя клуба в неизгодно положение при преговорите.

Петър Хубчев беше принуден от обстоятелствата да се обърне към ФИФА, за да разреши спора, повдигнат от ПФК Левски.

Това можеше да се избегне от клуба при добро отношение.

Дори г-н Хубчев да беше сезирал българския съд, резултатът щеше да е същия. Така че спекулациите относно немското гражданство на г-н Хубчев не помагат.

Няма правна възможност да бъдат отнети точки на ПФК Левски заради Петър Хубчев".