Българският национален отбор по футбол ще научи името на своя противник за полуфиналния плейоф в Лигата на нациите.

Жребият е днес от 13 часа българско време в централата на УЕФА в Нион.

България достигна до тези плейофи благодарение на представянето си в Лигата на нациите преди година, когато заехме второто място в нашата група.

При така стеклите се обстоятелства във всичките квалификационни групи, вариантите пред родния тим на днешния жребий са 2. Жребият трябва да  определи кой измежду България, Израел, Унгария и Румъния ще отиде в поток "С", и кои три тима ще са в поток "А". 

Вариант 1:

Това е да бъдем изтеглени в поток "С". Такъв жребий ще означава, че гостуване на Шотландия в Глазгоу на 26 март.

Ако успеем да елиминираме шотландците на тяхна земя, 5 дни по-късно ще играем за място на Евро 2020 срещу победителя от мача между Норвегия и Сърбия, който ще се играе в Осло.

Мястото на този евентуален финал също ще се определи от днешния жребий.

Вариант 2:

Този вариант ни изпраща в поток "А", където на този етап единственият тим е Исландия.

Тъй като сме с най-добри показатели от останалите тимове в жребия (Израел, Унгария и Румъния), директно ще заемем мястото на втори отбор в поток "А".

Това означава, че със сигурност сме домакини в първата среща на 26 март. В нея възможните ни съперници са Израел или Унгария.

Ако и двата тима са в поток "А", то ще играем срещу Израел. Ако израелците отидат в поток "С", то наш съперник ще е Унгария.

При победа в София на 26 март, ще срещнем победителя от мача между Исландия и някой измежду Румъния и Унгария, в зависимост от жребия.

Мястото на този решителен двубой също ще се реши от жребия днес.

Естествено, нашият тим няма да е фаворит при какъвто и да е жребий днес.

Факт е обаче, че въпреки слабите квалификации, България е на 180 минути от Евро 2020. Тези 180 може дори да бъдат играни и в София.