Берое официално осъществи изключително важен за бъдещето на клуба трансфер.

Старозагорци продадоха централния бранител Омар Сако на австрийския ЛАСК Линц, а по неофициална информация, трансферната сума е в размер на 300 000 евро.

Именно това прави трансфера толкова важен, предвид изключително тежката и неясна ситуация, в която Берое се намира.

Преди месец ТЕЦ "Марица Изток 2" официално обяви, че спира финансирането на клуба, а този изненадващ за ръководството ход, остави Берое в безизходица и с неясно бъдеще.

От няколко седмици се търси инвеститор, но преди да има такъв или някакъв източник на средства, то тази продажба се явява жизненоважна.

Тези 300 000 евро ще помогнат на Берое спокойно да стартира пролетния полусезон, като така шефовете на клуба ще имат няколко допълнителни седмици в търсенето си на инвеститори.

25-годишният Омар Сако пристигна в Берое в началото на сезона, след един сезон във второто ниво на катарския футбол, като преди това бе играл само в родината си.

С екипа на Берое той изигра 17 мача, като очевидно бързо е грабнал интереса на ЛАСК, който макар и на девето място в австрийската Бундеслига, продължава европейското си участие, като през март ще бъде част от осминафиналите на Лига на конференциите.