Бившият играч на Ливърпул Том Брюит призна, че нарочно е контузил свой съотборник, за да попадне в първия състав на мърсисайдци.

23-годишният Брюит, който за последно защитава цветовете на Моркамб, бе в академията на Ливърпул в продължение на 10 години и в даден период бе капитан на младежкия отбор.

През сезон 2015/16 година "червените" имаха криза с контузени в центъра на защитата си, като Мамаду Сако, Коло Туре и Мартин Шкъртел нямаше как да играят.

На хоризонта бе мач с отбора на Екзитър от Лига 2 и мениджърът Юрген Клоп трябваше да посяга към младежкия състав.

Брюин призна, че много е искал да играе в този мач и нарочно е направил болезнен шпагат срещу съотборника си Дан Клиъри по време на тренировка. Искал е да го извади от сметките при избора на Клоп.

"Юрген знаеше, че има криза с централните защитници и щеше да пусне Хосе Енрике там, както и да върне ТИаго Илори от наем. Ние не знаехме това и борбата беше между мен и Дан Клиъри, който тогава мислих, че ще направи дебюта си за първвия отбор.

С него винаги сме били честни един към друг, но тогава отношенията ни приключиха. Взех решение, че сме в ситуация "аз или той" и го контузих на тренировка. Не исках да го нараня много, но достатъчно, за да не може да играе. Това се случи седмица преди мача с Екзитър. Направих лошо докосване и той се опита да ми отнеме топката. Изчаках секунда и го ударих здраво. Знаех, че е ужасен шпагат, но го направих нарочно. Не се гордея от това. Не се и срамувам, защото битката беше между мен и него и аз избрах себе си", разказа Брюит.

В крайна сметка той не беше взет в състава на Клоп, а кариерата му така и не потръгна. Не е случайно, че в момента е без отбор.