Футболните мачове в Гърция се провеждат пред празни трибуни заради пандемията от COVID-19. Феновете в южната съседка на България са известни с горещия си темперамент и не е случайно, че в големите дербита не се допускат гостуващи агитки. Просто ултрасите създават прекалено много проблеми на полицията с непрестанните битки помежду си.

Точно подобни опасения доведоха и до отмяна на финалния двубой в турнира за Купата на Гърция. В неделя АЕК (Атина) и Олимпиакос (Пирея) трябваше да определят носителя на трофея на стадион "Йоргос Камарас" - хем в столицата на страната, хем на неутрална територия, защото там домакинства Аполон Смирна.

Гръцката федерация официално отмени срещата и съобщи, че нова дата ще бъде обявена, когато се намери ново подходящо за домакин съоръжение.

Причината? Столичната полиция е открила 18 коктейла "Молотов" и 12 големи дървени бухалки, които са били скрити в парк, намиращ се близо до стадиона. Така опасенията от възможни безредици между феновете на два от най-големите отбора в Гърция отлагат за неопределено време битката за второто по значимост отличие в страната. 

Олимпиакос са рекордьори по спечелни купи с общо 27, докато АЕК имат "скромните" 15 триумфа в надпреварата.