Бившият премиер Бойко Борисов говори за обещанието, което даде, касаещо стадионите на двата пловдивски отбора - Ботев и Локомотив. Той даде пресконференция, заедно с пловдивския кмет Здравко Димитров, на която говори за това какво точно ще се случи с двете съоръжения.

"Винаги сме смятали, че Пловдив и пловдивските отбори са били люпилня на кадри. За разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри и купихте строителните материали, когато бяха евтини. Аз поемам ангажимент, когато влезем в управелнието, да компенсираме Община Пловдив с тези средства, които е вложила за стадионите - за да не ни гледат накриво другите хора. Поел съм ангажимет в Пловдив да има голям финал - Суперкупа на Европа, когато стане голям стадион", коментира Борисов.

В момента стадионът на Ботев е в процес на строеж и поради това "канарчетата" играят на клубната си база в Коматево. На стадионът на Локомотив също започна строеж на една от трибуните.

"Сложихме 800 милиона в отделна сметка, за да започне да се строи. Ако не бяхме преместили парите за стадионите, сега нямаше да ги има и тях", добави още Борисов.