Челси отказа предложението на играчите си за начина на редуциране на техните заплати, което бе представено от капитана Сесар Аспиликуета. Ръководството не е одобрило офертата, като преговорите засега са прекратени.

Подробности не са известни, но футболистите изразиха готовност да се лишат от част от своите възнаграждение с декларация от миналата седмица.

Треньорът Франк Лампард, легенда на клуба, отказа да влиза в преговорите с аргумента, че не иска да е страна в преговори между своя състав от една страна и ръководителите на клуба от друга.

"В този момент играчите няма да допринесат за справянето на клуба с финансовите затруднения - пише в съобщение на сайта на Челси. - Вместо това, ръководството ги насърчава да даряват пари за благотворителни каузи, които в ситуацията могат да бъдат от полза."

В същото време Арсенал обяви, че играчите са приели предложението за намаляване на заплатите си с 12.5%, като до петък срещу това бяха звездите Месут Йозил и Пиер-Емерик Обамеянг.

Според медиите на Острова, и тяхното съгласие вече е факт.

Астън Вила - друг отбор от Висшата лига, декларира договорка между ръководство и футболисти за 25-процентно намаляване на заплатите на играчите за периода април-юли.

То е постигнато по предложение именно на играчите.