Челси е влязъл в контакт с Манчестър Сити и иска двама играчи на английския шампион. Според информация на в. "Таймс", офертите са реални и вече сложени на масата, а новият бос на лондонските "сини" Тод Бьоли иска да привлече в клуба Рахийм Стърлинг и Нейтън Аке.

И ако за първия - една от звездите на английския футбол, с изтичащ след година договор, това не е новина и изненада, то интересът към нидерландския защитник е малко странен.

Аке е юноша точно на Челси, бе пуснат срещу сравнително малка сума в Борнемут, откъдето Сити го купи за близо 50 милиона лири преди 2 години. Той е резерва в състава на Пеп Гуардиола, изигра 24 срещи за два сезона. А сега Челси е готов да го вземе пак, но ще трябва да плати 55 милиона.

Добавяме и цената на Стърлинг, фиккирана на 60 милиона лири, и се оказва, че двойната сделка ще прати от Лондон към Манчестър сумата от 115 милиона.

Почти сигурно е, че ще бъде привлечен Рафиня от Лийдс, за който ще бъдат платени около 55 милиона лири. Трансферът е договорен на ниво клуб-клуб, чакат се личните детайли с бразилеца. Той ще стане и първият играч, дошъл в ерата "пост Абрамович", тъй като се очаква хронологично това да е трансфер №1.

В същото време Матайс де Лихт от Ювентус е признал пред шефовете на италианския клуб, че иска да премине в Челси. Но и той няма да е евтин, като поне 80 милиона евро ще идат към Торино.

Но Томас Тухел, мениджърът на лондончани, ще има двойка централни бранители от Нидерландия, в добра възраст (27 и 22 години, съответно Аке и Де Лихт), които би следвало да са гръбнака на отбраната му.

Тя има нужда от нов такъв, след като Челси изгуби без пари Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, а миналото лято бяха продадени Курт Зума и Фикайо Томори.