Лудогорец (Разград) посреща големия си противник от последните години ЦСКА утре във втори полуфинал в турнира за Купата на България. Първата среща на стадион Българска армия завърши 1:1, а утрешният двубой ще даде отговор кой ще играе на финала.

Валдас Дамбраускас не влезе в някакви тактически обяснения, какъвто стил на медийно присъствие се забелязва откакто е поел отбора на Лудогорец.

"За мене най-добрия начин да неутрализираме опонента, е да играем нашата си игра и да играем по-добре от противника, а не с нещо друго. Това беше нашата идея и когато отидохме в София за първия мач да си играем нашата игра и да спечелим. Но сега в къщи няма на какво да се нагаждаме, а ще се опитаме да доминираме от първата минута и да покажем какво искаме да представляваме като отбор", каза Валдас Дамбраускас.

"Не е възможно да се спечели която и да е титла и купа по лесен начин. Без значение дали ще спечелим утре и на финала, ние наистина минахме през доста трудни мачове. Например мачът с Царско село беше изключително труден, мачът с Локомотив го спечелихме в продълженията. Няма шанс някоя титла да бъде спечелена лесно. И ако на някои фенове им изглежда, че отборът, който е с по-добър профил е фаворит и е задължително да спечели, не е така. Аз виждам моите играчи, които са на терена колко трябва да жертват, колко трябва да се изпотят, за да върви всичко както трябва.

"В последния мач с ЦСКА не бяха много нещата, които ми харесаха. Всички играха под средното ниво, което можем. Сигурен съм, че утре ще се справим по-добре.

Той добави, че от гледна точка на контузени и болни, сега има много по-малко проблеми от времето преди първата среща, а дори и по-малко проблеми и от преди мача с Монтана.

''Имаме много по-малко проблеми от първия мач с ЦСКА, също така и от мача с Монтана. Хора като Дяков, Антон Недялков и Доминик Янков вече са на линия. Сисиньо отсъства от мача с Монтана. Но смятам, че днес ще имам възможността да използвам всички футболисти на тренировка, след която ще преценя на кого ще разчитам и ще видим кой ще попадне в групата и кой не".

Попитан кога Лудогорец ще започне да играе толкова убедително, колкото приляга на профила на клуба от последните 10 години, литовският треньор отговори:

"Разбираме този проблем. Усилията по време на мач ги има, но липсват головете, за да бъде този доминиращ Лудогорец, който се забелязва. Решението е единствено и само да работим. Проблемът не е от един или два месеца. Много играчи пристигнаха в началото на сезона, смяна на треньори, лоша кампания в Европа, това влияе на футболистите. Борим се за тези неща, нещата се получават от зимната подготовка, продължаваме да участваме за Купата. Трябва да подобрим стила си. Отборът има спад във формата, после пак се издигаме.

"Има непостоянство и това не ми харесва. Срещу Монтана, до 72-ата минута, оказахме сериозен натиск, липсваше ни да разберем къде са празните пространства, за да отворим сгъстената защита на противника. След гола губехме инициативата, нямаше го това желание. Проблемът е, че искаме да увеличим тази преднина пред противниците си. Футболисте се изморяват. Няма значение срещу кого играеш, трябва да вземем трите точки. Шампионатът не се печели само в директните двубои, а и срещу тези отбори, които са в долната половина, призна Дамбраускас.